Det gick snabbt

Jobb

Jag har en bekant som har startat ett eget företag. Jag fick reda på det när jag såg en annons på arbetsförmedlingen. Jag har varit arbetslös i några månader och sökt jobb hela dagarna. Det har känts ganska uppgivet eftersom jag inte har fått något svar än. I annonsen stod det att han sökte en rekryterare och jag ringde upp honom eftersom jag är utbildad inom det.

Vi pratade en stund och sedan erbjöd han mig jobbet direkt. Nackdelen är att jag inte kommer att få en fast lön, det beror på hur mycket säljarna som jag rekryterar kommer att prestera. Men jag ska i alla fall ge det ett försök och se vad det kan bli utav det. Men jag kommer i alla fall att ha en grundlön som ligger på en hyfsat bra nivå. Jag nöjer mig med det just nu eftersom det ändå är väldigt svårt att få tag på ett jobb.

Att dessutom få ett jobb som man verkligen vill ha är ofta ännu svårare, även om man har en utbildning. Det tråkigaste vore att inte få ett jobb inom det jag har utbildad mig som. Visst är utbildningen värd att ha ändå men då skulle jag inte kunna få en högre lön på grund av den eftersom jag inte skulle ha någon användning för den i arbetet.