8 tips på hur du får ett förhållande att blomstra

hur ska du göra i ett förhållande

Vi här på allvar vet att det kan vara svårt med förhållande. Därför har vi gjort en artikel för att hjälpa dig som har svårt för att förhållandet ska blomstra. Alla vill vi hitta den rätta partnern som får oss att må toppen i stort sett hela tiden men sökandet efter den perfekta partnern brukar oftast misslyckas just för att man glömmer att man själv också behöver vara en bra partner. Idag bjuder vi på 8 viktiga saker som du bör tänka på när du ska inleda ett nytt förhållande om du vill få det att blomstra redan från början. Men innan du läser dessa tipsen så kan det ju vara bra att hitta ett förhållande på nätet.

1. Acceptera ditt eget ansvar

Något som många av oss gör är att skylla ifrån oss ansvaret i ett förhållande. Om du är en av dom måste du sluta upp med detta. Du styr ditt liv och ingen annan både fysiskt och psykiskt så se till att tänka positivt och acceptera att du också måste ta ansvar för att bygga det perfekta förhållandet som du vill ha. Det är viktigt att du redan från början går in i förhållandet öppensinnad och accepterar att du har ett eget ansvar i att få kärleken att blomstra.

2. Var dig själv & tro på dig

Det är viktigt att du redan från början är dig själv både när det gäller dina goda och dina dåliga sidor för endast då kan du och din partner vara så pass avslappnade att ni faktiskt kan bli kära i den person som du/ni verkligen är och blir ni det är chansen betydligt större att det ska sluta som kärlekssaga där ni lever lyckliga i alla era dagar. Att du tror på dig själv är också väldigt viktigt när du ska söka efter en partner för du attraherar det som du tror om dig själv.

3. Tro på kärleken

Dom flesta av oss vill så klart ha kärlek men att vilja ha någonting som man inte tror på är något som ens hjärna inte kan koppla ihop därför måste du verkligen tro på kärleken av hela ditt hjärta och låta den omfamna dig när du väl hittar den. Oroa dig inte för vad som ska ske om 1 år, nästa månad eller imorgon utan omfamna den bara och njut av den i den stund som du får den. Begränsa inte dig själv med tankar om hur den perfekta partnern ska vara utan låt kärleken leda dig på rätt väg.

4. Blicka inte tillbaka

Precis som att du inte ska blicka tillbaka mot dina förluster när du spela lotto så ska du inte heller göra det med förhållanden. Acceptera att ditt förflutna är ditt förflutna och att det är något du kommer att bära med dig i din ryggsäck för resten av livet som ett minne dock inget mer och acceptera att du inte kan förändra det. Bestäm dig för att släppa tag om saker som tynger dig för att göra plats i din ryggsäck så att den kan fyllas med nya glädjefulla minnen som är lättare att bära. Rensa allt som har med ditt förflutna att göra som kan påverka dig och din partner i framtiden så som att ta bort gamla ex från Facebook och fortsätt sedan framåt utan att blicka tillbaka.

5. Släpp taget och flytt med

Visa saker kan vi inte kontrollera så är det bara men vi måste också lära oss vilka saker det är vi inte kan kontrollera samt lära oss att släppa taget om dessa saker. Fokusera tex bara på dig själv och sträva efter att bli en människa som du attraheras av i det motsatta könet. Om du tex gillar vältränade killar är det dags att du börjar träna. Försök aldrig påverka någon annan för du kan aldrig tvinga någon att gilla dig.  Med andra ord släpp kontrollen och lev så som du vill leva så kommer rätt partner att attraheras till dig,

6. Lev så som du vill leva

Punkt nummer 5 är väl egentligen det vi vill ha sagt här också. Om du lever ditt liv som du vill ha det så ser du till att bli lycklig med dig själv vilket innebär att andra lyckliga människor kommer att attraheras av dig och vilket även innebär att när du väl hittar en ny partner så kommer ni ha betydligt enklare för att skapa ett långsiktigt och kärleksfullt förhållande när ni båda startar från en lycklig utgångspunkt.

7. Uppskatta dig själv

Det vanligaste misstaget i ett förhållande är att man är rädd för att den nya partnern ska upptäcka ens sämre sidor och detta leder till att man blir osäker i sig själv och inte riktigt vågar släppa fram sitt rätta jag. Men om du inte kan hedra dig själv och njuta till fullo kan inte heller din partner göra det så lär dig att uppskatta din kropp, att hedra dig själv och se till att vara säker i dig själv så kommer både du och din nya partner att njuta mer av varandra.

8. Lek kärleksfullt

Tro inte att du kommer att skapa ett kärleksfullt förhållande genom att vara smartare än den andra och genom att manipulera honom/henne. Kärlek är inte den typen av lek även om den är en lek. Se istället till att du leker kärleksfullt vilket innebär att du ska ge utan att förvänta dig något tillbaka. Se till att vara närvarande, kärleksfull och generös. Det är nämligen inte du som får kärlek i ett förhållande. Det du får är någon att dela kärleken med!